The Story

2005
I 2005 dro fire unge talentfulle norske kokker til New York for å kokkelere på et arrangement i Central Park. Kokkene trivdes med å jobbe sammen, og gjestene satt stor pris på maten. En av gjestene var så entusiastisk at han booket de fire kokkene til enda et arrangement i Los Angeles. Idéen om «The Flying Culinary Circus» var skapt.

2016
Spol raskt fremover – kokkene har nå, elleve år senere, reist til over 52 land over hele verden. De har kokkelert i Cannes, Miami, Moskva, Saint Barth, Singapore, Cape Town og listen bare fortsetter, kongelige så vel som kjendiser som Shakira, The Black Eyed Peas, Pharell Williams og Eva Longoria har satt stor pris på kokkenes kulinariske konsept… Men som kokkene selv sier det « det dreier seg ikke om hvor berømte gjestene er, det handler bare om å dele gleden med å lage mat»

Konseptet

Gourmetmat + show + overraskelser = The Flying Culinary Circus

Gourmetmat

Flying Culinary Circus kreative kjøkken er en miks av innovasjon og tradisjon. Kokkenes retter er inspirert av både hjemlandet Norge og deres reiser rundt om i verden.

Showkokkelering

The Flying Culinary Circus elsker å underholde og inspirere sine gjester. Spennende presentasjoner av rettene, nye teknikker og kokkenes interaksjon med gjestene skaper en unik og uforglemmelig opplevelse.

Overraskelser

Kokkene finner på spennende overraskelser for gjestene. Her har du noen eksempler:
* Kommer flyvende i fallskjerm, og serverer gjestene direkte etter landing.
* Ankommer arrangementet sjøveien ikledd våtdrakt og forbereder kamskjell
* Flambering av mat med en gigantisk fakkel og tenner på en av kokkene.

Trond Svendgård

*1980/fisk- og skalldyrekspert

Født i fiskeparadiset helt nord i Norge og har gått i lære hos noen av verdens beste kokker ved Gastronomisk Institutt. Videre har han vært en del av kokkelandslaget over flere år. Han hadde en betydelig rolle i laget som vant gull i Bocuse d’Or i 2003 (Uoffisielt verdensmesterskap)

Mathias Spieler Bugge

*1985 Suppe- og sausekspert

Allerede i ung alder reiste Mathias til Frankrike for å lære om deres berømte kjøkken. Etter noen år ved eksklusive hotell i Singapore og Dubai ble hans talent for sauser oppdaget ved Michelin-stjernerestauranten Bagatelle i Oslo.

Tor Jørgen Kamprud Arnesen

*1981 / Urte- og grønnsaksekspert

Tor tilbrakte store deler av barndommen sin i et drivhus, og han kjenner til urter og grønnsaker du ikke engang visste at var spiselig. Hans kompetanse på dette området har gjort han til et førstevalg av kokk for kjendiser over hele verden.

Hans Kristian Larsen

*1982/Kjøttekspert

Som ferdig utdannet slakter reiste Hans verden rundt for å lære mer om sitt fagområde. Hans har jobbet ved blant annet Kevin Costners restaurant i Santa Barbara, og han har hatt ansvaret for kjøtt ved Michelin-stjernerestauranten Bagatelle i Oslo.